اسکیت پایه

رشته اسکیت پایه

 می خواهم شما را به زمانی از تاریخ دعوت کنم که خیلی هم دور نیست. زمانی که وجود کامپیوتر در خانه ها هیچ لزومی نداشت. تعداد افرادی که کار کردن با کامپیوتر را بلد بودند نیز بسیار کم بود و به این افراد در جامعه با دید یک فرد بسیار با سواد یا بسیار مرفه، نگاه می شد. رفته رفته تکنولوژی به سمتی حرکت کرد که امروزه وجود این وسیله به یک امر بسیار طبیعی تبدیل شده و بعضا نبود آن باعث فلج شدن برخی کسب و کار ها و ناقص شدن بخشی از زندگی افراد می شود.

ورزش اسکیت نیز سرنوشتی همچون کامپیوتر را در پیش گرفته است. کمتر از 20 سال پیش کسی به شکلی که امروزه به اسکیت نگاه می کنیم نگاه نمی کرد. بچه ها در خیابان ها مشغول بازی های مختلف بودند و جای خالی اسکیت در زندگی ها به هیچ وجه محسوس نبود. اغلب پدر و مادر ها به دلیل برداشت غلط از این رشته و ترس از آسیب دیدگی، مانع ورود فرزندانشان به این رشته شده و جای خالی آن را با سرگرمی های دیگری پر می کردند. امروزه با تغییر شکل زندگی مردم در جامعه و تغییر سبک زندگی به آپارتمان نشینی و همچنین بالا تر رفتن سطح آشنایی خانواده ها با این رشته و فواید آن، شرایطی را فراهم کرده تا تعداد کسانی که دوره های آموزشی اسکیت را گذرانده اند بالا تر رفته و همچنین تعداد افرادی که مایل و علاقه مند به یاد گیری این رشته هستند بسیار افزایش پیدا کند. به طور کلی تعداد اسکیت بازان جامعه نسبت به گذشته بسیار بالا تر رفته است.

اسکیت را از چند سالگی می توان شروع کرد؟

آیا این رشته جز رشته های پر خطر به حساب می آید؟

چه اسکیتی بخریم ؟

چقدر طول می کشد تا به تعادل خوبی دست پیدا کنیم؟

اینها همگی سوالاتی هستند که در ذهن اغلب افرادی که قصد ورود به رشته اسکیت را دارند وجود دارد.

قبل از هرچیز باید بگوییم شروع آموزش اسکیت بهتر است از سن چهار سال به بعد انجام گیرد. چرا که تا قبلا از آن تغییرات استخوانی در انتهای ستون فقرات (تشکیل دنبالچه با جوش خودن 4 مهره انتهایی بدن به یکدیگر) به طور کامل انجام نشده و در صورت اعمال فشار اضافه به این قسمت در اثر زمین خوردن، می تواند باعث ایجاد صدمات جبران ناپذیری برای افراد کمتر از چهار سال گردد.

اسکیت می تواند بسیار پر خطر و یا بدون خطر باشد. در صورتی که شما از یک اسکیت استاندارد و همچنین آموزش اصولی در محیطی امن و استاندارد بهره مند باشید، ورزش اسکیت تاثیر مخربی برای شما نخواهد داشت.

اولین انتخاب شما باید در مورد محیطی که قرار هست آموزش ببینید باشد. زمانی که شما یک آکادمی اسکیت حرفه ای را برای آموزش انتخاب کنید سایر موارد مهم در بحث آموزش نیز خود به خود به شکل استاندارد برای شما پیش خواهد رفت.

شما در یک آکادمی اسکیت واقعی امکان ندارد با زمین آموزش آسفالتی و یا با کفپوش های غیر استاندارد روبرو شوید. مربیان در این آکادمی ها نیز امکان ندارد مربیان تجربی و بدون مدرک باشند.

نکته سوم برای شما خرید اسکیت مناسب خواهد بود. به طور کلی تقسیم بندی اسکیت ها در دو خانوده اسکیت های سافت و اسکیت های هارد می باشد. اسکیت های هارد با بدنه های محکم که از پلاستیک های فشرده ساخته شده اند هستند و اسکیت های سافت در قسمت جلو و اطراف پا از لایه های مختلف پارچه ای تشکیل شده اند.

اغلب آکادمی های اسکیت قسمتی برای فروش اسکیت در نظر گرفته اند که می توانید اسکیت مطمئن و مورد تایید مربیان را از همان فروشگاه ها تهیه نمایید. برای تهیه اسکیت مناسب شما حتما به یک اسکیت هارد احتیاج خواهید داشت دلیل این پیشنهاد بسیار روشن است. تمام ما در حالت ایستاده به صورت خبردار نمی ایستیم، بلکه در یک لحظه وزن را به سمت چپ و در یک لحظه به سمت راست مترکز می کنیم. در این هنگام فشار وزن بدن ما بر روی اسکیت وارد می شود که اهمیت استفاده از اسکیت مناسب را مشخص می کند.

در دوران مقدماتی آموزش اسکیت شما باید یاد بگیرید که وزن خود را به مرکز پا انتقال داده و پای خود را کاملا صاف و عمود به زمین نگه دارید. در صورتی که اسکیت شما هارد نبوده و کمی هم بی کیفیت باشد، با توجه به اینکه پای شما روی یک ردیف چرخ قرار دارد، نا خود آگاه پا تمایل بیشتری به کج شدن پیدا کرده و اسکیت غیر استاندارد نیز هیچ مقاومتی برای صاف نگه داشتن پای شما انجام نمی دهد. در نتیجه به مرور بوت اسکیت شما فرم کج به خود می گیرد. مشکل از جایی شروع می شود که حالا شما اسکیت کردن را یاد گرفته اید اما اسکیت شما فرم کج به خود گرفته است. این موضوع می تواند در دراز مدت فرم گیری پای افراد به شکل پرانتزی را در پی داشته باشد که برای افراد کم سن و سال این اتفاق زودتر رخ خواهد داد. پس در نتیجه بهترین گزینه های خرید، خرید یک اسکیت استاندارد و هارد می باشد.

ابتدای کار شما در کنار میله خواهد بود. شما باید با کمک میله خود را ثابت و سرپا نگه داشته و شروع به پا زدن در جا نمایید. این پا زدن نباید به صورت راه رفتن باشد و پا ها بدون چرخش چرخ ها به نوبت باید بالا آمده و سپس دوباره سر جای خود قرار گیرند. انجام این حرکت باعث شده کم کم با وزن اسکیت و همچنین شرایط لغزنده بودن آن آشنا شده، و تمرکز کنید بدون حرکت چرخ ها پاهای خود را به حرکت در آورید.

حرکات دوره های مقدماتی اسکیت فراتر از سی حرکت بوده که در برخی از آن ها مانند حرکت کراس بک، به دلیل فهم بهتر در افراد، این حرکات خرد شده و طی چهار یا پنج حرکت رفته رفته آموزش داده می شوند. در مقالات بعدی به توضیح اغلب حرکات آموزشی در دوره های مقدماتی اسکیت خواهیم پرداخت.

بعد از گذراندن دوره های مقدماتی و پیشرفته اسکیت، شما در یک دو راهی قرار خواهید گرفت. این لحظه را می توان یکی از نقاط عطف در زندگی بیشتر اسکیت بازان و قهرمانان رشته های تخصصی نام برد. شما در این مرحله به یک تعادل بسیار بالا و قابل قبول و مهارت در اسکیت سواری دست پیدا کرده اید. اما آیا تا هیمن حد برای شما کافیست؟ آیا اکنون که شما سخت ترین قسمت اسکیت که شروع آن می باشد گذرانده اید قصد ندارید به یک رشته تخصصی ورود پیدا کرده و وارد دنیای حرفه ای اسکیت شوید؟

این ها همگی سوالات و چالش هایی خواهد بود که به سراغ شما خواهند آمد.

اغلب افراد در این مرحله با رشته های مختلف اسکیت که شامل: رشته اسکیت نمایشی، رشته اسکیت هاکی، رشته اسکیت فری استایل، رشته اسکیت رول بال و رشته اسکیت سرعت می باشند، آشنا شده اند.

مربیان حرفه ای در مقطع پایه روان شناسان بسیار قهاری نیز هستند. آن ها تمام حرکات و رفتار های شما را زیر نظر خواهند گرفت و بهترین مشاوره برای شما را انجام خواهند داد. آن ها با توجه به فاکتور های موجود و ویژگی های شما، به شما پیشنهاد خواهند داد که در صورت ورود به کدام رشته ها، دستیابی شما به موفقیت آسان تر خواهد بود. به نظر شخصی بنده مهم تر از استعداد افراد در رشته های مختلف، علاقه آن ها شرط اصلی خواهد بود. به طور مثال برای ورود به رشته تخصصی اسکیت نمایشی علاوه بر ویژگی های فنی مورد نیاز، وزن ایده آل و نداشتن اضافه وزن نیز از فاکتور های بسیار مهم می باشد. ولی هستند افرادی که با توجه  به داشتن وزن بالا وارد این رشته شده و علاقه آن ها به ادامه فعالیت در رشته اسکیت نمایشی باعث تلاش بیشتر آن ها و همچنین کاهش  وزن شان شده و در این رشته موفق شده اند.

آکادمی اسکیت های حرفه ای در تمام رشته های تخصصی به شکل حرفه ای ورود کرده و در تمامی این رشته ها دارای تیم های مختلف هستند که ورود شما به مسابقات را بسیار آسان تر کرده و راه پیشرفت شما در هر یک از رشته های تخصصی اسکیت را هموار تر خواهند کرد.